Granby Winter Garden

Granby Winter Garden is a unique resource for community building, creativity, cultural production and exchange: a place for neighbours to meet each other, to work and learn together, to welcome visitors and occasions.

Designed by Assemble, two traditional Victorian terraced houses have been refurbished to create a surprising new space behind an otherwise unchanged domestic facade. One house is a contemporary urban greenhouse with an elegant glazed roof, and planting to the whole height of the building from cellar to ceiling; with a potting shed and pond at the rear. The second house, linked by new openings through existing walls, provides rooms for community use and an artists residency studio.

Having delivered the capital project, Rule of Threes has been appointed as development lead for the project, working with local people on an ambitious plan to host a programme of residencies across many different art-forms, with a focus on projects that are useful to the local community, and offering a springboard and platform for artists and creatives in L8.

Lead Artists
Assemble
Funders
Arts Council England’s Small Capital Programme, The Trusthouse Charitable Foundation, The Granada Foundation, P.H. Holt Foundation, People’s Health Trust, The Co-op Foundation and Veolia Environmental Trust
Image
Assemble